Laddar

Han får kontrakt med KRIF: ”Visat sig vara en krigare”

Han stannar i KRIF.

delningar

Nu står det klart att kanadensaren Dillon Duprey stannar i Kallinge/Ronneby efter en lyckad try-out. Han stannar i klubben säsongen ut.

– Han kom hit egentligen utan några garantier utan ville träna med laget och visa vad han kan för att slå sig in i truppen. Han tränade en gång med oss under förra året men vi erbjöd honom att komma hit. Han reste över halva jordklotet och bekostade det på egen hand. Det är tufft gjort, säger sportchef Mikael Johansson.

Duprey är en 24 år gammal forward som förra säsongen spelade med Olofströms IK i division 2. Där var han lagets poängkung med 45 poäng (27+18) på 35 matcher.

– Han har imponerat på oss ledare med fin inställning. Han spelade på en nivå nu som han inte gjort innan mot bra lag. Vi tror att han kommer att bli en värdefull spelare när han kommer i vårt spel. Det är betydligt mer uppstyrt i Hockeyettan än i division 2, säger Johansson.

Vad är han för spelartyp?

– Han är en hårt arbetande forward som är kvick och stark. Han går även rakt på mål och har ett bra skott så han kan nog peta in några puckar för oss. Han vill ju bli en professionell hockeyspelare och det är vad han jobbar för.

– It’s been great skating here on a try-out. My teammates and the coaching staff have made me feel right at home. We have a very fast and skilled team and I think we will do very well this season. I look forward to helping the club in anyway that I can and I am very excited for the start of the season, säger Dillon Duprey i ett pressmeddelande.

Under helgen spelade Kallinge/Ronneby en försäsongsturnering i Skåne där Duprey deltog och fick möta Västervik och Västerås utöver hemmalaget Kristianstad. Alla matcher slutade visserligen med förlust men Mikael Johansson är ändå nöjd med spelet.

– Det var bra lag vi fick möta och på ett lagom avstånd för oss. Lag som Kristianstad och Västerås ska vara med i toppen så det var bra att vi fick mäta oss mot dem. Vi startade matcherna för dåligt och det är något vi måste jobba på. I övrigt tycker jag att vi var minst lika bra i matcherna, säger han.

Efter värvningen är truppen fylld men laget gick på is relativt sent och kommer att nöta mer på detaljer som numerära över- och underlägen den närmaste tiden. På fredag väntar dessutom en hemmamatch mot lokalrivalen Tingsryd.

– Sedan möts vi igen på bortaplan nästa vecka och det är alltid kul att möta Tingsryd. På en fredagsmatch i ett derby hoppas jag på mycket folk, säger Johansson.

KRIF:s försäsongsturnering

Fredag: KRIF–Västerviks IK 0–3

Lördag: Kristianstads IK–KRIF 6–4

Söndag: Västerås HK–KRIF 4–2

 

Dillon Duprey

Ålder: 34 år (930625).

Position: Högerforward.

Längd: 180 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubb: Kallinge/Ronneby IF.

Tidigare klubbar: St. Michael’s College School JV, Brampton Capitals, West Mall Lightning, Florida Gulf Coast University, Olofströms IK.

Relaterade artiklar