Han blir ny vd för Sparbanken Eken: "Det ska bli spännande"

Lars Olsson var assisterande tränare i Kristianstads handbollslag. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN /

Tidigare professionella handbollsspelaren kliver in som ny huvudansvarig på Eken.

delningar

Den nuvarande vd:n Leif Fransson, som framgångsrikt lett Sparbanken Eken i en omfattande förändringsresa går till hösten i pension.

– Banken har sedan starten för tio år sedan vuxit kraftigt samtidigt som vi tagit steget mot att bli framtidens sparbank. Leif har varit en viktig drivkraft på vår resa hittills och vi tackar honom för hans insats, säger Anders Engqvist, styrelseordförande Sparbanken Eken.

Eken har under en tid letat efter en ersättare till Leif och har nu hittat personen i fråga. Det är ingen mindre än tidigare handbollsproffset Lars Olsson.

Lars har sedan tidigare en lång karriär inte bara på handbollsplan utan även inom bank och försäkringar. Han har bland annat arbetat som kontorschef för SEB Karlshamn och Ronneby i sammanlagt tolv år.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Sparbanken Eken har ett genuint intresse för kunderna och verkar både med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Det ska bli spännande att utveckla banken vidare tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Lars Olsson.

– Det är med glädje jag hälsar Lars välkommen till Sparbanken Eken. Med Lars får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap som kan fortsätta leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling, säger Anders Engqvist.

Lars Olsson tillträder som ny vd för Sparbanken Eken den 1 september 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar