Laddar

Guldeken återvänder hit: ”Det är en viktig tillställning”

Den 6 oktober arrangeras den årliga näringslivsgalan – Guldeken på Blekinge Convention Center i Ronneby.

delningar

Nytt för i år är kategoriarena Årets Tillväxtpris Swedavia Ronneby Airports pris och Hållbara Blekinge, Länsförsäkringar Blekinges pris.

– Swedavia är en aktör som bidrar till regionens tillväxt, men vi kan aldrig bli för många som skapar förutsättningar för att Blekinge ska växa och må bra. Tillväxtpriset är viktigt för det belyser personer, företag eller projekt som skapar attraktionskraft och inspirerar till innovativt tänkande, säger Mona Glans, flygstationschef i ett pressmeddelande.

Redan i våras presenterades Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge. Då fick allmänheten nominera kandidater som agerat extra hållbart. Juryns urval blev BTH, Greenwater AB och Coop Forum Karlshamn.

– Vi är glada över att ta emot Guldeken i Ronneby för fjärde gången i ordningen. Det är en viktig och trevlig tillställning som passar oss perfekt, både utifrån vårt starka näringsliv och konferensanläggningens kapacitet. Vi ser fram emot det, säger Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

– Guldeken är inne på sitt tjugotredje år och har blivit en naturlig del i Blekinges näringsliv. I vanlig ordning bjuds gästerna på trerätters middag under galan samt underhållning och från scenen med kända artister, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken.

Här är priskategorierna i Guldeken 2017:

Bästa Blekingeföretag

Bästa Uppstickare

Årets Marknadsförare

Årets Blekingeambassadör

Årets Unga Entreprenör

Made in Ronneby

Hållbara Blekinge

Årets Tillväxtpris