Laddar

Grannar hotades med basebollträ

En 67-årig man ville att två andra män skulle komma ut och "göra upp".

delningar

Händelsen inträffade i april i år i Ronneby. Vid 2-tiden på natten hörde två grannar hur en 67-årig man slog på deras ytterdörrar med ett basebollträ och uppmanade dem att komma ut på gården och ”göra upp”.

Det fanns sedan tidigare vissa meningsskiljaktigheter mellan 67-åring och de två männen efter en renovering i huset.

De två män som hotades fruktade både för sin egen och sina familjers hälsa. I förhör har 67-åringen sagt att han inte har något minne av händelsen.

Under en aktuella kvällen ska han ha grillat och druckit alkohol. Enligt en av männen har 67-åringen tidigare hamnat i en fysisk dispyt med en annan granne.

Tingsrätten dömer 67-åringen för olaga hot samt två andra brott. Han döms även för olovligt anskaffande av alkoholdrycker då han bjudit minderåriga på öl och vin.

67-åringen döms också för att ha backat på en av de målsägande männens trappa i november förra året, och sedan smitit från platsen. Rubriceringen blir olovligt avvikande från olycksplats.

Påföljden för de tre brotten blir villkorlig dom samt 80 dagsböter på 11 200 kronor. 67-åringen ska också betala ett mindre skadestånd till en av männen.

Relaterade artiklar