Glasskiosken stängd efter hot om böter

Roger Karlsson, ägare av den populära glassbåten som sjönk, har tvingats stänga glasskiosken. Annars hade han fått betala böter. "Jag tycker att det är förjävligt", säger han.

delningar

Roger Karlsson fick under måndagen ta det tråkiga beslutet att stänga den tillfälliga glassförsäljningen i gästhamnsbyggnaden i Karlshamn. Orsaken är att han hotades av en sanktionsavgift eftersom att det inte gjorts någon planändring för byggnaden. En sådan ändring måste göras av byggnadsnämnden.

– Jag tycker att det är förjävligt. Nu kan jag inte sälja glass på elva dagar. Jag hade hoppas på att få ihop pengar till bärgningen av glassbåten, säger Roger Karlsson.

Han trodde att det räckte med ett muntligt besked. Men efter att en anonym person gjort en anmälan om att det såldes glass fick Roger, beskedet att han saknade en planändring för glassverksamheten.

– Jag stängde glasskiosken med omedelbar verkan. Jag har inte råd att få böter. Bara under dessa dagar kommer jag att förlora drygt 60 000 kronor, förklarar han.

Nämnden kommer att fatta ett beslut den 18 maj.

– Inte ens då är det säkert att jag kommer att kunna fortsätta bedriva verksamheten. Det är så frustrerade. Jag har serverat glass i över 30 år, endast 30 meter från kiosken. Regler är till för att följas, men jag trodde att de kunde vara lite flexibla i detta fall.

Roger Karlsson har tappat lite av lusten att fortsätta sälja glass.

– Jag har endast målat lokalen invändigt och säljer glass. Det är inte så att jag ställer upp bodar på kajen och förfular området. Det borde inte vara så här, säger han uppgivet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar