Laddar

Galen målfest i derbyt – 13 mål

Trippelt Marcus Ericsson och tretton mål totalt i det stora målfesternas derby.

delningar

Hockeytvåan södra: Mörrum – Olofström 9-4

Var det mål de 882 personerna som tog sig till Jössarinken den här kvällen ville se – behövde de inte bli besvikna. Det rasslade in kassar i båda målen i stort sätt i varenda anfall, kändes det som – och allra mest bakom Olofströms målvakt Anton Johansson. Han hade ingen rolig kväll och inte heller fick han mycket hjälp från sitt försvar.

– Som alltid när det är derby vill man vinna. Klart man vill en prestation men i slutänden så vill vi vinna,  sa den assisterande tränaren Torbjörn ”Tuben” Svensson efter matchen.

Olofströms tränare Teemu Elomo var desto mindre nöjd och menade att de kunde undvikit sex av de nio insläppta målen.

– Många mål som vanligt mot Mörrum. Där jag tycker endast tre av dem är riktiga mål, där vi inte kunde gjort så mycket mer. Resten av målen ger vi dem. Vi kollar inte bakom ryggen – det måste vi jobba på, sa Teemu Elomo.

 

I hemmalaget var det speciellt en kille som visste hur pucken skulle över linjen. Han heter Marcus Ericsson och det ena av hans totalt tre mål i matchen var snyggare än det andra.

– Jättebra, han har ett härligt flow i sin åkning och det är en av de spelare som vi jobbat med att inte krångla till det så mycket – det har lönat sig, skrattar ”Tuben”.

Det sista defilerade 9-4-målet det kanske estetiskt vackraste. Ericsson flög förbi mittzon, fortsatte förbi Olofströmsbackar, drog åt höger och placerade pucken i mål.

– Verkligen skönt att få in puckarna. Vi hittar varandra bra på isen och lite flyt, sa en ödmjuk hattrick-hjälte.

9-4 blev också slutresultatet. Mörrum var strået vassare i lagets andra derby för säsongen. De nio målen från Mörrumstickorna innebär att de på tre matcher gjort otroliga 24 mål. Sex mål i snitt alltså.

Olofström som helt enkelt inte hängde med kvickare Mörrunmsspelare den här kvällen, glömmer nog helst den här matchen och siktar in sig på nästa – Jonstorp på hemmaplan.

– Vi tränar i morgon och mot Jonstorp ska vi vara bättre, lovade Elomo.