Laddar

Friskoleelever tvingas äta kebab till lunch

"Jag tycker inte att det är hälsosamt".

delningar

Restaurangen som serverade eleverna på Praktiska gymnasiet i Karlskrona lunch har höjt priset.

Därför får de nu i stället äta kebab.

Friskolan får 20 kronor per elev som ska gå till skolmat. Eftersom man inte har samma stora organisation kring skolmaten som den kommunala skolan, tvingas man lägga emellan mer pengar för varje elev från skolpengen, summor som skulle kunna gå till pedagogiken, menar skolans rektor Lotta Antman när 24Blekinge.se ringer upp henne.

Som Blekinge Läns Tidning rapporterade om under tisdagen har den restaurang som ansvarat för friskoleelevernas luncher höjt priset per portion från 38 kronor till 55, något Praktiska gymnasiet inte anser att man mäktar med.

Därför har eleverna i tre veckors tid tvingats äta olika typer av kebab till lunch, en lösning som många är missnöjda med.

– En del tycker att det är lite enahanda och jag tycker inte att det känns särskilt hälsosamt, säger Lotta Antman till 24Blekinge.se.

Rektorn har varit i kontakt med kommundirektören för att se om eleverna kan äta på Ehrensvärdska men detta är en lösning som kommunen inte kan erbjuda.

– Det blir för oss även svårt med catering eftersom vi har små lokaler och dåligt med plats, menar rektorn.

Informationen om att avtalet med restaurangen gått ut och att eleverna nu i stället får äta kebab är inget som nått vårdnadshavarna.

– Ja, det har blivit en kommunikationsmiss, säger Lotta Antman som skyller på att skolan vid terminsstarten bytt datorsystem