Laddar

Frågan till kommunen: Varför öppnar ni inte lekplatsen?

Lekplatsen har varit avstängd med järngaller sedan i somras. Nu har en kommuninvånare tröttnat.

delningar

Under tiden som Idrottshallen byggs i närheten av Chapmanplan i Kalskrona, är lekplatsen vid Björkholmen avstängd.

Detta har den varit sedan i somras och hela området är inramat med galler av järn.

Nu har kommunen fått ett brev från en kvinna som brukar besöka lekplatsen med sina barnbarn och hon undrar hur man tänker när man stängt platsen.

 

Foto: Mattias Nilsson.

”Vid varje besök har vi undrat när den ska öppnas. Vad jag kan se så används den del som är någon form av fotbollsplan som upplag för byggnadsmaterial, ställningar mm. Den del som är den egentliga Iekplatsen med gungor. Iekredskap med mera tycks helt intakt”, skriver kvinnan i sitt brev till kommunen.

På en skylt hänvisas till de närmast belägna lekplatserna som alternativ. Dessa finns i Amiralitetsparken eller på Saltö.

Dit är det för långt, anser brevskrivaren.

”Bilkörning till lekplats känns inte särskilt genomtänkt, när det finns en bra lekplats alldeles i närheten. Mitt och bambarnens önskemål är att det vidtas åtgärder så lekplatsen kan öppnas så snart som möjligt”.

Anledningen till att lekplatsen är avstängd är att det togs prover i marken i samband med att bygget av nya idrottshallen sattes igång.

Dessa prover visade höga halter av cyanid i marken vid den platta där den tidigare Östersjöhallen stod.

Marksanering pågår nu och under denna tid kommer lekplatsen att vara avstängd.

Enligt Åsa OlofssonMiljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens miljöavdelning, pågår även ett utredningsarbete kring de prover som tagits i marken och först efter att detta är klart, kan lekplatsen öppna igen.