Laddar

Förre Olofströmsstjärnan drabbad av diabetes

Gick ner sex kilo på en vecka. Blir borta på obestämd tid.

delningar

Linus Johansson som gjorde 49 matcher och 72 poäng för Olofström mellan 2012 och 2014 har drabbats av diabets typ 1. Detta skriver Djurgården på sin hemsida. Han fick beskedet förra veckan.

”Det var en vecka sen som jag kände symptomen kom. Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen”. Det var då jag fattade att det var på riktigt. Jag ringde till vår lagläkare (Bengt Gustafsson) och han såg till att vi tog blodprover. Samma dag var jag uppe på sjukhuset så det gick snabbt, säger Linus Johansson om förra tisdagen”.

Beskedet innebär att Johansson blir borta från hockeyn på obestämd tid. Det gäller för honom att lära sig om sjukdomen.

”Det innebär att jag måste lära mig hantera mitt blodsocker så det ligger på en nivå. Nu när jag inte har tränat på ett tag så kan jag se hur mitt blodsocker går upp och ned hela tiden. Nu har jag fått cykla lite lätt så då kan jag se hur träningen påverkar blodsockret också. Just att lära mig hur mycket insulin jag ska ta. Lära mig hur jag kan äta och vad jag kan äta. Det är många saker som ska plussas in, fortsätter han”.

Huvudpersonen själv väljer att se det positivt.

”Det här kommer stärka mig. När jag lär mig vilken sockernivå jag ska ligga på och när jag ska äta både innan och efter så kommer jag inte vara trött på isen på grund av dålig balans i kroppen utan där kommer det alltid stämma”.