Laddar

Förre KHK-spelaren – numera proffs i FC Barcelona

Han var med och tog upp Karlskrona HK i HockeyAllsvenskan. Numera är Marcus Wallmark proffs i FC Barcelona.

delningar

Marcus Wallmark huserade i Karlskrona HK från 2011 till 2013 och var med och tog upp klubben till HockeyAllsvenskan. Numera är han proffs i självaste FC Barcelona.

– Jag spelade i Spanien redan förra året, fast då med ett lag från San Sebastian. Det gick jäkligt bra och vi vann ligan. Sen i somras ringde FC Barcelona och var intresserade, berättar Marcus Wallmark för 24Blekinge.se och fortsätter:

– Och dels var jag sugen på att testa något nytt och dels är Barcelona en nice stad. Sedan blev jag erbjuden bättre lön här också. Så det var helt enkelt en kombo av testa något nytt och få en bättre lön.

Hur är hockeyn i Spanien? – Hockeyn i sig är ju väldigt liten. Förra året fick man bara ha fyra importer, men i år får man bara ha tre. Oftast är det bara de utländska spelarna som får lön. Vissa lag har inte ens importer. Men varje lag brukar ha två-tre importer och de brukar vara bra.

Hur bra är lönen i FC Barcelona? – Förra året hade jag fri bostad och mat. I år får jag stå för mitt boende själv, men får betydligt bättre lön. Man kan säga att jag tjänar bättre nu än vad jag gjorde när jag spelade i KHK.

Händer det att man stöter på Messi? – (Skratt). Jag har faktiskt inte gjort det ännu. Men vi har samma medicincenter, skulle man bli skadad så… Det är lite småcoolt att spela för FC Barcelona. Vi tränar vägg i vägg med Camp Nou.

Förutom Wallmark spelar ytterligare två svenskar i laget i form av Dennis Boström och Rasmus Nilsson.

– Jag och Dennis, som också kommer från Umeå, delar en schyst lägenhet tillsammans med våra tjejer.

I den spanska ligan spelas det endast 16 matcher på hela säsongen. FC Barcelona har inlett säsongen med en vinst och en förlust. Men för Marcus Wallmark har det gått väldigt bra så här långt.

– Jag har gjort sex poäng på två matcher. Det är en kanadick som spelar i ett annat lag som gjort fler, men han har spelat en match mer. Så jag har en på mig att klättra förbi honom, säger Wallmark med ett skratt.

  Marcus Wallmark. Foto: Privat

Vad tänker du om din framtida hockeykarriär? – Nu har man ju varit ute och testat på spel i Norge, Frankrike och Spanien. Jag trivs väldigt bra i Spanien framför allt. Det är ju inte så att man siktar mot NHL längre. Men man vill kunna spela i en schyst stad. Sedan om jag spelar en säsong till eller fem – det vet jag inte.

Vad minns du från din tid i KHK? – Det var två jävligt roliga år i Karlskrona – två vinnande år. Vi hade väldigt bra lag och stora framgångar. Jag spelade mest med Patrik Ruiz och Emil Larsson minns jag, säger Marcus Wallmark och fortsätter:

– Men efter det andra året gick mitt kontrakt ut och jag huserade i en fjärdekedja. Jag kände att jag ville spela mer. Om jag inte minns fel så är det bara Kristoffer Söder och Emil Larsson som spelar kvar från den tiden.

Till sist. Vill du hälsa något till KHK-fansen? – Ja. Jag följer er och tror på er.

 

Relaterade artiklar