Laddar

Förlust i Seiferts hemmadebut: ”Jävligt tungt”

Nära, nära HIF – men inte hela vägen fram. IFK Skövde vann med 30-27.

delningar

När IFK Skövde gjorde 19–15 mot HIF Karlskrona såg bortalaget ut att gå mot en komfortabel seger.

Men inför storpublik hemma i Karlskrona Idrottshall (1007) krigade sig HIF närmare och närmare. När den väldige dansken Lars Möller Madsen gjorde mål betydde det 22-23, ett mål upp alltså.

HIF, med nye tränaren Sebastian Seifert i sin hemmadebut gamblade med uttagen målvakt och ända in i matchens slutskede stod matchen och vägde.

Avgörandet skulle komma med en och en halv minut kvar. Med en man mer misslyckades Gustav Hallén med sin passning och i anfallet efter gjorde Skövde – 29-26, från det orkade hemmalaget inte ikapp.

– Det känns tudelat, det är bra att vi är med men vi gör för många enkla misstag, lite gamla synder, säger lagkaptenen Nicklas Grundsten.

Inte helt nöjd med spelet känns det som? – Nej absolut inte. Sen finns det positiva delar och i det läget vi är i gäller det att leta efter positiva saker. Att vi inte ger upp är en positiv del, men det klart – det är jävligt tung.

Snart har den nye tränaren Sebastian Seifert roddat HIF i två veckor. Två matcher har spelats, båda har slutat med förluster.

– Han försöker komma med små ändringar som förhoppningsvis ska göra stor skillnad, avslutar Grundsten.

I hemmalaget delade Jacob Nygren och Hampus Olsson på epitetet matchens målkung, de stod för fem mål vardera.

Matchen slutade 30-27. Nästa match väntar HK Malmö för Karlskrona.

 Matchfakta Handbollsligan HIF Karlskrona – IFK Skövde: 27-30 (13-15)

Målen HIF: Jakob Nygren 6,  Hampus Olsson 6, Carl Ekberg 4, Johannes Sandgren 4, Lars Möller Madsen 3, Linus Fernebrand 2, Hampus Dahlgren, Tobias Nordahl, Arena: Karlskrona Idrottshall Publik: 1007