Företagare hissade upp flyktbil – motanmäls

Foto: Privat

RÄTTELSE: Företaget har inte anmälts. Mannen i bilen har anmält kumpanen för bilstöld.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var på fredagsförmiddagen som företaget Montex i Jämjö drabbades av inbrott. En person blev tagen på bar gärning inne i företagets omklädningsrum men lyckades fly. Kvar på området fanns flyktbilen och den misstänkta tjuvens kumpan.

Vd:n Eric Ullström och övrig personal låste grindarna och ringde polisen.

– Medan vi väntade på polisen återvände han och tog sig under stängslet. Han satte sig i bilen och började köra på området. Då började jag tänka att han nog kommer försöka forcera grinden. Då bestämde jag mig för att det ska han inte göra, sa Eric Ullström till 24Blekinge på fredagen.

Det blev tumult på området och Eric berättar att han nästan blev påkörd. Han och en kollega tog varsin truck och lyckades ringa in bilen, därefter lyfte de bilen upp i luften.

– Bilen var 5-6 meter upp i luften och de tyckte att det var för högt att hoppa. De fick sitta där tills polisen kom.

En 35-årig man, som är hemmahörande i Kalmar län, är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott - eget bruk samt försök till stöld. Nu har även den man som satt kvar i bilen polisanmält personal på företaget för att ha tillgripit hans bil medan han satt och sov i den, skriver Sydostran.

På tisdagen meddelade polisen att det inte var personal på företaget som anmälts. Den sovande mannen i bilen anmälde den misstänkta tjuven för bilstöld.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar