I samarbete med annonsör

Fordstore Carltne stortrivs i sin nya bilhall: ”Det är ett jättelyft”

Carltne bil har blivit Fordstore Carltne. Flytten till den helt nya och moderna bilhallen vid Tubba Torg blev en stor succé och nu ser företaget ljust på framtiden.

delningar

Den nya bilhallen i vid Tubba Torg i Karlshamn är invigd. Fordstore Carltnes satsning är både häftig och något extra för kunderna.

— Det här är ett jättelyft för våra kunder. Vi finns för dem och de nya lokalerna ger oss helt nya möjligheter för att ge den bästa servicen, säger Jesper Carlsson, vd för Fordstore Carltne.

Det har gått snabbt för Carltne bil i Karlshamn. För tre år sedan tog Jesper Carlsson och Thomas Holtne över företaget och nu säljs omkring 500 bilar per år. I höstas togs beslutet att flytta till nya lokaler och i mitten av april invigde man sina lokaler och blev med det Fordstore nummer tio i Sverige.

— Det var väldigt intensiva sista veckor innan flytten. Vi fick ett okej på besiktningen på fredagen och onsdagen veckan efter var allt invigt. Det var fullt pådrag från alla håll men känslan är att vi kommit rätt direkt i de nya lokalerna. Det har blivit ett lyft, säger Carlsson. 

Att det blir ett stort lyft jämfört med tidigare är någon som Jesper återkommer till när vi besöker honom i den nya bilhallen. Direkt när vi går in genom de nya svängdörrarna skapas en ”wow-känsla”. Det är såklart mycket nytt men samtidigt är det en öppen och tydlig miljö. Flera bilar synliggörs i perfekt ljus och det finns en inbjudande kafédel med kaffe och kaka. Dessutom är det fri insyn till verkstaden och flera skärmar som visar upp de olika alternativen.

Allt för att ge kunderna en upplevelse och den bästa servicen.

— De nya lokalerna är fantastiska på så sätt att det möjliggör så mycket mer för oss att kunna ge våra kunder den bästa servicen. Kundnöjdheten är det absolut viktigaste för oss. Vi har försökt att skapa en känsla av att komma hem. Vi ser gärna att Karlshamsbor kommer förbi och snackar lite skit, tar en kaffe och kollar lite bil. Vi finns här för dem.

Nya lokaler innebär också att bilarna nu kan göra sig själva rättvisa.

— Många har ett gammalt intryck av en trött gammal Ford Escort. Ford är så mycket mer än så. Här vi kan vi nu visa upp alla alternativ i sortimentet på rätt sätt. Vi kan snäppa upp allt flera steg till och det har märkts direkt på kunderna som har varit här. Det har varit jättepositivt från flera håll.

Nya lokalen och numera även en av tio bilhallar inom konceptet Fordstore ger även nyheter i sortimentet. 

Direkt innanför svängdörrarna står en häftig blå Ford Mustang RS som numera går att köpa här i Karlshamn. Utöver den finns flera andra nyheter såsom en rejäl uppsättning transportbilar där även verkstadshallen utökats med tekniker specialiserade på transport. Lägg där till interaktiva soffbord för att kunna bygga sin egen Ford som du som kund själv vill och mycket annat som skapar känslan av en upplevelse att köpa bil.

— Jag återkommer till det om och om igen men kundnöjdheten är det absolut viktigaste för oss. Vi har vunnit priset Chairmans Award för bäst kundservice i tre år inom Ford och det vill vi fortsätta med.

– Som Fordkund ska man vara stolt och som Fordkund i Karlshamn ska man vara ännu stoltare. Vi finns här för alla, både de som redan är kunder och de som kör annat bilmärke. Alla är välkomna in för att ta en kaffe och se de nya lokalerna, säger Carlsson.

Nya lokaler och nya möjligheter. Det här är bara ett steg på vägen för Sveriges tionde Fordstore. Nu ska företaget växa ytterligare. Målet är att sälja 6-700 bil per år och omsätta 100 miljoner. Detta samtidigt som den höga servicen finns kvar och kundnöjdheten forsätter att vara hög.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.