Flygvärdinnor avslöjar: Här är de märkligaste sakerna vi sett

Genrefoto: Pxhere.

Två flygvärdinnor från Qantas delar med sig om sina knäppaste upplevelser på flyget.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Att flyga är inte alltid en särskilt glamorös upplevelse.

Kanske har du varit med om barn i stolen bakom dig som sparkar på ditt ryggstöd, en stolsgranne som stinker armsvett eller andra resenärer som går runt barfota?

Trots det är vi resenärer ofta väldigt förskonade jämfört med vad flygplanspersonal får stå ut med uppe i luften. Två flygvärdinnor på Australiensiska flygbolaget Qantas har delat med sig av sina konstigaste upplevelser ombord, vilket Allt om Resor har rapporterat.

1. Gratis (toapapper) är gott? Självklart kan det finnas situationer som gör att man är i behov av lite extra toapapper eller näsdukar i väskan om man är ute och reser. Men enligt en av flygvärdarna har det hänt att allt toapapper på flygplanet tagit slut efter att passagerare har fyllt sin kabinväska med allt toalettpapper.

2. Dynan som passade bättre hemma. En kvinna fattade tycke för stolsdynan på hennes flygstol och var i full färd med att riva bort dynan från sätet när flygvärdinnan stoppade henne. Förklaringen som passageraren gav var att det fanns tillräckligt med dynor i flygplanet ändå. Dessutom skulle dynan passa bättre i kvinnans hem eftersom hon var i behov av en ny dyna till soffan.

3. Manlig ögonbinda. Många resenärer använder ofta en sovmask för att kunna sova på flyget. Men vad gör du om du har glömt masken hemma? Flera kreativa passagerare har istället tagit mensbindor till hjälp som ögonbindel.

– Vi gör vårt bästa för att inte skratta när vi går förbi män med bindor över ögonen i kabinen, säger en flygvärdinna som har delat ut bindor till flera manliga resenärer.  

4. "Ta vad du vill ha". När flygvärden inte hade tid att servera en av sina passagerare, tolkade passageraren kanske budskapet att han "kunde ta vad han ville ha" i besättningens del av kabinen där dryckesvagnen stod lite väl bokstavligt. Passageraren började rycka ner gardinerna som hängde mellan besättnings- och passagerardelen av planet, eftersom gardinerna passade bättre hemma hos resenären.

5. Gratisnecessärerna. Att få små gratis goodie-bags uppskattar väl vem som helst, men en resenär tog det lite längre. Hon passade på att plocka på sig så många gratisnecessärer med designkrämer hon kunde, från de andra resenärernas säten. Flygbesättningen behövde nästan ta till våld för att kvinnan skulle lämna tillbaka de andra passagerarnas necessärer.

Källa: Allt om Resor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar