Flygbolag i konkurs – tusentals svenskar drabbas

Foto: Mostphotos/Chad Mcdermott.

"Det är ingen hemlighet att detta är ett tungt besked", säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager på Solresor.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid midnatt, natten till tisdagen, meddelade flygbolaget Primera Air att man begär sig själv i konkurs.

"På denna sorgliga dag, säger vi hejdå till er alla", skriver flygbolaget på sin hemsida.

Nyligen hamnade det danska charterflygbolaget högst upp på Vagabonds och Råd & Röns årliga svarta lista över bolag i resebranschen.

Primera Air är Solresors största flygleverantör och för tillfället befinner sig drygt 700 svenska resenärer på semester i Europa via Solresor, enligt Göteborgsposten.

– Vi har redan nu säkrat resorna för merparten av våra resenärer som ska resa de kommande dagarna. Det samma gäller för resten av veckan, och egentligen också en stor del av oktober. Vi har även full fokus på alla vinterns resor, säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager på Solresor, i ett pressmeddelande.

Han förklarar att alla berörda resenärer kommer att bli kontaktade. Det gäller tusentals resenärer och Solresor hoppas därmed på kundernas tålamod och förtroende.

– Vi förstår självklart att våra resenärer vill prata med oss redan idag, men vi kontaktar alla, och det är ett arbete som måste få ta sin tid. Vi gör det i avresedatumsordning och jag lovar att vi kommer att kontakta alla våra resenärer efter hand, säger Torbjörn Lehmann.

– Det är ingen hemlighet att detta är ett tungt besked. Vi har varit glada för samarbetet med Primera Air, och det är trist att det skall sluta med en konkurs för dem. De har haft bra flyg och en hög servicenivå för våra resenärer genom åren, avslutar Torbjörn Lehmann.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar