I samarbete med annonsör

Flyg till 4 spännande storstäder

delningar

Det ger alltid förnyad energi, intressanta upplevelser och goda minnen att resa iväg på nya äventyr. De flesta föredrar att resa ut i världen, utan att behöva köra långa turer till flygplatsen, för att på så sätt spara tid och bensinpengar. Och när flygplatsen ligger i närheten, kan du ha turen att få skjuts av familj eller vänner och på så sätt även slippa betala för parkeringsavgifter. Men  finns det några bra resmöjligheter för dig som bor i Blekinge? 

4 storstäder som du kan flyga billigt till från en flygplats i närheten av eller i Blekinge

När du vill hitta en storstad som du kan du resa till, från en flygplats i närheten av Blekinge eller i Blekinge, kan det vara en bra idé att använda en resesökmotor - även kallad en prisjämförelsesida som t.ex. Travelmarket.se. Där får du en bra översikt av flygbiljetter på marknaden och kan söka på olika avrese- och ankomstflygplatser samt hitta din billiga flygbiljett. Hitta en avreseflygplats i närheten av Blekinge och Jämför billiga flygresor för din nästa resa. 

Flyg till Rhodos från Kalmar Rhodos är en populär semesterö i Grekland som passar alla. Oavsett om du har en barnfamilj, är ett par utan barn, ung, gammal, strandlejon, kulturintresserad, naturaktiv eller nattrumlare, finns här något för alla smaker och stämningar. Njut av härliga stränder och skönt badvatten, som du även kan uppleva från havssidan om du tar en harmonisk segeltur på havet. 

Se gamla stan i Rhodos eller gå på en promenad bland mysiga olivlundar och citrusodlingar. Och när magen kräver uppmärksamhet, kan du se fram emot utsökta specialiteter såsom grekisk sallad, moussaka och tzatziki.

Flyg till Skojpe från Malmö Makedonien är ett land fullt av möjligheter för spännande upplevelser och med en mycket gästvänlig befolkning. Besök Sveti Spas-kyrkan från 1600-talet som ligger i norra delen av staden. Kyrkan ligger halvt nedgrävda i marken eftersom inga kyrkor fick, vid tiden för byggnationen, vara högre än någon moské.

Huvudstaden bjuder även på shopping, kaféer, restauranger och ett absolut ”måste” är att njuta av det turkiska badet Daud Pasha Baths som ligger norr om den turkiska bron.

Flyg till Stockholm från Ronneby Vår egen huvudstad, Stockholm, är känt som Nordens Venedig, eftersom staden är omgiven av vatten och är byggd på 14 öar och holmar. 

Besök Djurgården, där du hittar Vasamuseet, nöjesparken Gröna Lund, Skansen och Nordiska Museet. Ta även vägen förbi Södermalm som är Stockholms gamla arbetarkvarter. Där finns det småbutiker med produkter som tillverkats av återvunna material, mysiga caféer, spännande arkitektur och grönområden.

Ett absolut ”måste” i Stockholm är Gamla Stan som är den äldsta stadsdelen och där Stockholm grundades 1252. I Gamla Stan hittar du Kungaslottet, Nobelmuseet och Storkyrkan (Stockholms domkyrka).

Flyg till New York från Kastrup New York - the Big Apple - är staden som du måste besöka minst en gång i ditt liv! Staden har många spännande stadsdelar och kvarter; såsom Bronx, Harlem i Manhattan, Queens på Long Island och Soho i nedre Manhattan. 

New Yorks landmärke, Frihetsgudinnan, är symbolen för New York, och den 46 meter höga statyn är en av attraktioner som du måste se. Visa din respekt för offren, när du besöker minnesmärket Ground Zero för terrorattacken 2001. Du kan också njuta av den fascinerande utsikten från skyskrapan One World Trade Center. En annan utkikspost är den 320 meter hög Empire State Building, som är New Yorks näst högsta skyskrapa. 

Upptäck även Times Square, platsen som aldrig sover, med festglada människor och ett hav av blinkande neonljus. Det finns även mängder av folk på Grand Central Terminal. Njut av den vackra byggnaden och ät ostron på den berömda Oyster Bar från 1913. 

Vi önskar dig lycka till i sökandet efter en billig flygbiljett och en härlig resa!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.