Laddar

Flera företag vill etablera sig i området

Handelsområdet fortsätter att växa.

delningar

Sölvesborgs nye näringslivschef Stefan Olofsson är nöjd. Nyligen blev det klart att företagaren Frans Stålberg flyttar sin verksamhet till området Kämpaslätten som nu växer som handelsområde.

– Han säljer kaminer, spisar och utemiljö och där har vi sett ett enormt ökat intresse den senaste tiden, säger näringslivschefen till 24Blekinge.se. 

Tomten som Stålberg förvärvar är på 5000 kvadratmeter. Totalt återstår en yta av 30 000 kvadratmeter uppdelat på tre remsor på Kämpaslätten utanför Sölvesborg.

– Vi räknar med mellan tre och sex nya företag där beroende på hur stor mark de behöver.

Redan 2018 räknar man med ByggMax ska smälla upp portarna och lagom till april 2019 kommer motellet Rasta att vara etablerat på området.

– För en stad av Sölvesborgs storlek betyder det jättemycket. Det handlar om 23 rum med 46 bäddar. Vi får ofta höra att det finns behov av hotellplatser här i kommunen. Rastas etablering ser vi lite som en fjäder i hatten, menar Olofsson som lovar att fler företag kan vara på gång.

– Vi har möten varje vecka, både affärsluncher och frukostar med olika intressenter och nu är vi inne i slutfasen kring två nya etableringar. Sedan ska de förstås fortsätta att diskutera internt.

Vilken typ av verksamheter är det vi pratar om? – Det är ett inom tillverkningsindustri och ett annat som är i hälsobranschen. De är kända både lokalt och från andra håll i landet.

Relaterade artiklar