Flera byggnader evakueras: "Upptäckte ett misstänkt paket"

(Uppdaterad 11.59) Personal i polishuset uppmanas att hålla sig inomhus på motsatt sida av det misstänkta föremålet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 09.25 får SOS in ett larm med anledning av ett misstänkt farligt föremål vid polisstationen i Karlskrona.

– Man upptäckte ett paket på gården som såg misstänkt ut. Det var en polisanställd som upptäckte lådan inne på gården. Även en annan kollega fick uppfattning om att det såg konstigt ut och att paketet inte hörde hemma där. Nu väntar vi på bombgruppen från Malmö, säger en poliskälla till 24Blekinge.se.

Man beslutar att utrymma fastigheter i anslutning till föremålet och i nuläget påverkas ett antal bostadshus samt en vårdcentral. Berörda personer kommer att bussas från området.

– Fram tills dess att det är undersökt är det att betrakta som ett misstänkt föremål, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Polishuset är inte utrymt och personalen är uppmanad att hålla sig inomhus på motsatt sida där det misstänkta föremålet är beläget.

Platsen vid föremålet är avspärrad i väntan på att det kan undersökas närmare. Det ska inte ha inkommit några hot mot polishuset.

– Bombskyddet är på väg för att ta hand om föremålet och ett hotell är utrymt i den del som vätter mot polishuset, säger Anna Göransson.

– De boende får värma sig i badhusets entré. Enligt polisen tar det flera timmar innan bombgruppen är framme, säger 24Blekinges reporter på plats.

Vid 11.45 ska nationella bombskyddet har anlänt till platsen.

.

.

.

.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar