Laddar

Fina gesten för att hjälpa cancersjuka Linnea

Nu på lördag kan barn upp till 40 kilo rida på åsnan Melker utanför Blekingeplantan i Nättraby. Pengarna som samlas in i samband med detta går till lilla cancersjuka Linnea, som 24Blekinge har skrivit om tidigare.

delningar

Att rida på åsnan Melker kostar ett valfritt belopp och alla pengarna som samlas in på detta sätt, går till cancersjuka Linnea som har fått en hjärntumör som av läkarna i Sverige anses vara mycket svår att operera.

Det är ett äventyrsföretag som ställer upp med åsnan och på plats kommer det även att finnas ett lite ovanligare djur i den blekingska faunan, nämligen en kamel.

Alla som väger mindre än 40 kilo får lov att rida på åsnan och själv bestämma hur mycket pengar man vill lägga. Pengar som sedan ska gå till insamlingen.

– Vi har fått höra talas om initiativet och är jätteglada och rörda över alla som vill hjälpa till. Vi hoppas alla barn får det jättekul där och vill tacka för stödet, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till 24Blekinge.se.

För några veckor sedan startade Linneas familj en insamling på nätet. Syftet var att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna ge henne en alternativ behandling i England genom en metod som ännu inte finns i Sverige, något som kan vara Linneas sista chans.

Sedan i mitten av januari spenderar familjen all sin tid på Lunds universitetssjukhus och Linnea får strålbehandling fem dagar i veckan.

– Hon mår inte alls bra och behandlingen tar hårt på henne, har Kristoffer Nordström tidigare sagt till 24Blekinge.se.  

På lördag klockan 10.00 börjar evenemanget med åsnan Melker utanför Blekingeplantan i Nättraby.

 

Relaterade artiklar