Fick nätdejten att betala 300 000 kronor – frias från brottsmisstankar

Foto: Pixabay

En 24-årig kvinna åtalades misstänkt för utpressning efter att hon förmått en man hon träffat på en internetsajt att betala drygt 300 000 kronor till henne. Nu har hon friats från misstankarna av Blekinge tingsrätt.

delningar

Den unga kvinnan och mannen träffades på nätdejtingsajten Mötesplatsen. De bytte snabbt telefonnummer och fortsatte sedan kontakten över sms. Kvinnan berättade tidigt att hon behövde pengar. Mannen gick med på att skicka 400 kronor och han ville att hon skulle skicka en bild på sig själv så att han fick se hur hon såg ut. Efter detta eskalerade det och under ett halvårs tid skickade mannen sammanlagt 305 275 kronor till kvinnan.

Mannen polisanmälde sedan kvinnan för utpressning. Han har berättat i förhör att han känt sig pressad och tvingad att skicka pengarna. Kvinnan utgav sig bland annat för att vara sin egen mamma och kontaktade mannen. Genom antydningar, både som sig själv och sin mamma, uppfattade mannen det som att hon hotade att anmäla honom för brott om han inte fortsatte att skicka pengar.

Tingsrätten har konstaterat att kvinnan har vissa besvärande omständigheter emot sig. Dels att hon utgett sig för att vara någon annan samt att vissa meddelanden innehåller "subtila undertoner" med berättelser om vad som hänt andra i samma situation som henne och mannen.

Tingsrätten har dock fastställt att inget av meddelandena innehåller något påstående om att anmäla mannen till polisen för brott. Tingsrätten anser det därför bevisat att kvinnan förmått mannen att betala pengar till henne men inte genom olaga tvång, vilket skulle krävas för att det skulle anses vara utpressning. Den 24-åriga kvinnan frias därför från misstankar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar