Laddar

EXTRA: Skelettfynd kan tillhöra försvunne turnéledaren

På söndagen hittade en svampplockare ett mänskligt skelett på Ivö. Enligt Aftonbladet kan det tillhöra turnéledaren som försvann 1999 i Sölvesborg.

delningar

Det var på söndagskvällen som en svampplockare hittade ett skelett i skogen på Ivö i Kristianstads kommun.

– Det är skelettdelar som kan vara från människa. Det kommer att undersökas av teknisk personal för att ta reda på kön, hur länge det legat där och annat. Jag vågar inte säga hur länge det kommer att ta, sade Stephan Söderholm på polisen till 24Kristianstad.se på måndagen.

Polisen bekräftar till Aftonbladet att det rör sig om ett skelettet från en människa. Det fanns även förmultnade kläder i anslutning till platsen och skelettet tros ha legat där under en längre tid.

Tidningen rapporterar att det skulle kunna röra sig om kvarlevorna av Lelle Hildebrand. Han var turnéledare för rockbandet Hammerfall och försvann från klubben Kartago i Sölvesborg den 25 januari 1999.

– Jag har sett bilderna och det är inte mycket kvar mer än skelett, säger Anders Svensson, förundersökningsledare och chef för Kristianstadpolisens sektion för grova brott, till Aftonbladet.

En vecka efter Hildebrands försvinnande hittades hans väska fastfrusen vid sjön Immelns södra strand. I väskan hittades 74 000 kronor och hans dator.