Laddar

Upprörda bybor efter knivmord

En ung pojke har avlidit efter ett bråk i närheten av Olofström under torsdagen. En jämnårig är gripen misstänkt för dådet.

delningar

Vid klockan 16.06 på torsdagen blev polisen kallad till ett misstänkt våldsbrott strax utanför Olofström. När polisen kom till platsen möttes de av två skadade pojkar som ska ha varit i knivslagsmål med varandra.

Den ena pojken fördes direkt till sjukhuset i Kristianstad men avled senare av sina skador. Den andra pojken, som ska vara i de yngre tonåren, fick sjukvård på plats och greps därefter av polisen.

Enligt uppgift ska de två ha varit ensamma på platsen och polisen söker i nuläget inte efter fler misstänkta. Den gripne pojken har omhändertagits av socialtjänsten eftersom han är under 15 år.

Under kvällen har polisen genomfört flera förhör, men inte med den misstänkte.

– Det har vi inte gjort och det är med hänsyn till honom. Med en så ung person är det inte som med en vuxen misstänkt, säger Calle Persson till Kvällsposten.

Efter knivdådet spärrades platsen av och polisen har inlett en förundersökning. Knivbråket ska ha skett utomhus och polisen har sökt igenom området under kvällen.

När händelsen blev känd sökte sig flera Olofströmsbor till platsen.

– Jag blev helt chockad, jag trodde aldrig att det skulle kunna hända här. Det är verkligen tragiskt. Man undrar om man känner till de inblandade, det är så tragiskt att de är så unga, säger Ermin Trgo till Kvällsposten.

Kompisen Edlina Zukaj instämmer.

– Det är sjukt, jag förstår inte att det har hänt. Jag finner inga ord. Det är en konstig plats där det hänt också. Det är en öppen plats med en mack, inte ett bostadsområde, säger hon.

På fredagsmorgonen håller kommunledningen i Olofström ett extrainsatt möte.

– Kommunstyrelsens ordförande och utbildningschefen kommer att vara med bland annat. Jag utgår också från att man ordnar krissamtal och öppnar en kyrka för krishjälp. Det här är ju fruktansvärt. De är så unga, säger oppositionsledare Rolf Jönsson (C) till Aftonbladet.

 

 

Relaterade artiklar