Laddar

Mordförsök i Blekinge – man skjuten i bil

En ung man blev skjuten under natten till söndag.

delningar

Klockan 03.36 natten till söndag fick polisen in uppgifter som en skottlossning i Karlskrona. En man född 1994 blev skjuten i en bil på Österleden och fick föras till sjukhus.

Polisen skriver på sin hemsida att den unge mannen satt i en bil med ett antal personer när han blev skjuten. Men omständigheterna kring händelsen är oklara uppger polisen.

– Det är i stora drag det som har hänt, han har blivit skjuten av någon i bilen när han satt i bilen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral region Syd.

Efter skjutning misstänks de övriga personerna i bilen ha försvunnit till fots, medans bilen fanns kvar på platsen. I och med händelsen utveckling kan polisen än så länge inte fastställa om händelsen var avsiktlig eller om det rör sig om någon form av vårdslöshet.

Var det den skjutne som larmade polis? – Jag kan nästan utesluta att det är målsägaren. Det kan ha varit någon förbipasserande, säger Kim Hild.

Polisen arbetar med tekniker på platsen, som är avspärrad. Polisen spårar även med hund i området och söker vittnen till händelsen. Den skjutne mannen ska vara lindrigt skadad och han kommer förhöras under dagen.

– Vi är angelägna att få in vittnesuppgifter till händelsen, men då det inte inträffat i ett bostadsområde kanske det inte varit så många som rört sig i området, säger Kim Hild.

En anmälan är om försök till mord är upprättad.