Laddar

Ex-Olofströmaren efter vinsten i TV-pucken: ”Helt fantastiskt”

I fjol tog han sånär Blekinge vidare. I år gick det bättre för målvaktstalangen Calle Clang.

delningar

I söndags vann målvakten Calle Clang TV-pucken. Dagen efter var han tillbaka i Nyhemsskolan, Ängelholm, bland matteböcker och klasskompisar.

– Det var lite speciellt så klart, men det är bara kul – jag har fått mycket gratulationer, berättar Calle Clang.

Hans Skåne tog hem segern i den omtalade turneringen efter en raffinerande tillställning mot Ångermanland, där förlorarna hade hämtat upp underlägen två gånger om men när Skånes Anton Olsson gjorde 5-4 med tre minuter kvar, var det avgjort.

– Det är en skön känsla och enorm glädje att få ha varit med på den här resan, säger målvakten, som omfamnades av ett helt lag efter slutsignalen.

Det är något du kommer att minnas? – Ja absolut, det är ett minne för livet!

Calle Clang var med redan förra året, då för Blekinge. Men efter att ha lämnat Olofström för Rögle, föll det sig naturligt att spela för Skåne och inte hemlänet.

– Just eftersom jag bor i Ängelholm kom vi överens om att jag skulle spela för Skåne. Resorna hade blivit krångliga och dessutom var chansen att vinna med Skåne, mycket större.

Han tror att erfarenheten från spel i TV-pucken reden föregående säsong var en viktig erfarenhet.

– Man lärde sig mycket redan förra gången och det var bra rutin att ha med sig. Även om pressen inte alls var lika stor att prestera som i år. Då var det mer än en stor skräll att vi nästan gick vidare från kvalet.

Hur är det att spela Tv-pucken?

Det är jättemäktigt. Allt det där med tv, att spela final – det är skitkul. Det var verkligen mäktigt att få göra den resan med laget. Att det gick vägen efter det hårda jobbet vi lagt ner.

Hur kändes det personligen? – Jag är nöjd med min insats. Finalen är svår att spela, det är mycket press men hela laget skötte det bra och vi fick bra hjälp av ledarstaben med nervositeten.

Men nu är det över och Skåne fick plocka med sig bucklan hem. Nu fortsätter hockeyresan för Calle med spel i Rögles j18 och u16 och nästa år börjar han på hockeygymnasiet i Ängelholm.

– TV-pucken var skönt för självförtroendet och jag tycker säsongen har börjat bra. Nu är det tillbaks i vardagen som gäller, ta varje dag i taget och inte sväva i väg, säger målvaktshjälten.

Relaterade artiklar