Laddar

Ex-KHK:aren närmar sig storstjärnans KHL-rekord

Har gjort poäng i tolv raka matcher och hyllar Karlskrona.

delningar

Den förre KHK-spelaren Alexander Bergströms storform håller i sig. Han har gjort poäng i tolv matcher i rad och blev nyligen prisad som hela KHL:s bäste spelare under januari månad. I en intervju på KHL:s hemsida berättar han om sina tankar just nu.

– Det är verkligen speciellt. Jag kunde inte tänka mig att jag kunde vara den bästa bland alla otroliga spelare vi har i den här ligan säger Bergström ödmjukt till KHL.ru.

På den högsta nivå han spelat på, har han också lyckats prestera sin längsta poängsvit någonsin. I tolv matcher i rad har han gjort mål för sitt Sibir Novosibirsk.

– Ett par gånger på lägre nivå gjorde poäng nio matcher i rad. Det är bra att jag lyckats hjälpa laget på det sättet, eftersom vi kämpar för en slutspelsplats, fortsätter stjärnan.

Skulle Novosobirisk-forwarden lyckas göra mål i ytterligare fem matcher i sträck skulle han nå upp jämsides med storstjärnan Alexander Radulov som innehar rekordet.

För Bergström verkar inte OSPyeongchang långt borta. Han är en av de mest formstarka spelarna i hela KHL och i Channel One Cup gjorde han mål mot både Tjeckien och Sydkorea.

– Det hade så klart varit fantastiskt. Det är väldigt hård konkurrens för att bara nå en plats i truppen, men det vore otroligt om jag lyckades.

Som så ofta bedyrar Bergström sin kärlek till Karlskrona och KHK. Han berättar om hur han trivdes bra under sina fyra år och att beslutet att lämna var svårt, då han gillade laget och fortfarande hejar på dem.

Relaterade artiklar