Laddar

Erics tecknade julkort är uppskattade

"Ville skicka några lite personligare hälsningar".

delningar

Traditionen att skicka julkort till nära och kära är vanligt förekommande så här års. De allra flesta väljer att gå ner till affären och köpa en bunt färdigproducerande kort med de kända motiven av tomtar som åker släde eller bockar som bär på paket.

Eric Gustafsson i Jämjö tänker annorlunda. Sedan tio år tillbaka gör han egna, helt unika och tecknade julkort som skickas till vänner och bekanta.

 

– Jag skickade mina första egendesignade julkort i december 2007. Jag hade tagit studenten samma år och flyttat till Gotland för att studera film- och tv-produktion på folkhögskola, så jag kände väl att jag ville skicka några lite personligare hälsningar till mina vänner på fastlandet. Det brukar landa på ungefär femton kort per år, plus några spontana i sista minuten. Fler brukar jag sällan hinna tänka ut och skissa upp.

Hur hittar du inspiration till teckningarna? – Oftast genom saker som hänt under året som gått eller saker som jag pratat om med respektive person. Då blir motivet mer personligt och dessutom roligare att illustrera.

Och att få ett tecknat julkort från Eric är uppskattat.

– Jag har enbart fått positiv respons från de som har fått personliga julkort genom åren. Det har blivit lite av en tradition kan man lugnt säga och förväntningarna är alltid höga när julkortssäsongen närmar sig.

Hur länge tror du att du orkar hålla på med det här? – Så länge jag fortsätter att träffa och umgås med mina vänner så kommer det alltid att finnas idéer till julkorten. Sen ska man bara ta sig tiden att sätta sig ner och rita.

 

Relaterade artiklar