Laddar

ENKÄT: Så tycker blekingarna om nya landshövdingen

24Blekinge.se frågade sex personer på stan om vad man anser om länets nye landshövding.

delningar

 

Anders Olsson:  – Nej…säg ingenting…tyst! Låt mig tänka, säger Anders när han får se ett foto på Sten Nordin, Blekinges nye landshövding. – Jag har det på tungan…Nordin! Nordin! Ja! Vad tycker du om honom som landshövding, då?  – Oklart, jag känner ju inte honom personligen. Men det är viktigt med en person som kan söka våra rötter och lära sig mer om vår historia och vårt kulturarv. Och sen får man ju säga grattis. Nu kan han äta Sveriges godaste kött!

 

Rosita Andersson:  – Vad ska han göra här? Jaja. Det är väl roligt att han nu får flytta ner från Stockholm till landets bästa stad; Karlskrona.

 

Elias Johansson:  – Att han är stockholmare kanske inte uppskattas av alla. Blekinge som län är ju ganska inhemskt, om man säger. Men kanske tar han med sig nya visioner, blåser in lite ny luft i lungorna…

 

Patrik Källström:  – Nej, jag vet inte vem han är. Jag är inte så insatt. Men vi får hoppas att det blir bra.

 

Linda Eriksson:  – Jag har ingen aning om vem han är. Jag hade nog helst sett att man tog någon som kommer från Blekinge.

 

Mona Karlsson: – Jag tycker att han ser trevlig ut. Det är bra att ha en landshövding. Det gör inte så mycket att han är stockholmare, jag är själv från Växjö.