Laddar

Ellie hjälper till vid skogsbränderna: "Alla kan göra något"

Foto: Privat och Pixabay

"Brandmännen kan inte arbeta dygnet runt och jag kände att jag var tvungen att göra något."

delningar

På söndag åker 28-åriga Ellie Giliusson från Karlskrona till Sveg i Härjedalen tillsammans med två arbetskamrater för att delta i släckningsarbetet vid skogsbränderna.

– Jag gick till min chef i morse och berättade att jag ville åka upp och hjälpa till. Jag och mina kollegor fick ledigt och vår chef kommer att hjälpa till med finansieringen, säger Ellie Giliusson till 24Blekinge.se.

– Vi kommer att köra upp till Sveg med bil och räknar med att vara på plats på måndag.

Ellie kontaktade räddningstjänsten i Jokkmokk efter att de gått ut med en efterlysning på Facebook där de söker frivilliga som kan hjälpa till att bekämpa bränderna.

– Brandmännen kan inte arbeta dygnet runt och jag kände att jag var tvungen att göra något. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. De behöver folk som exempelvis kan dra slangar, säger hon och fortsätter:

– Tanken från början var vi skulle börja i Jokkmokk, men eftersom Sveg är ett av de värst drabbade områdena utgår vi därifrån i stället. Sedan tar vi oss dit vår hjälp behövs.

Hon berättar att de förväntar sig det värsta, men att de hoppas på det bästa.

– Alla kan göra något och jag hoppas att fler hjälper till. Som det ser ut nu kommer vi vara där i en vecka, men det kan bli så att vi stannar längre om det behövs.

Relaterade artiklar