Efter succén: Ännu fler kan bo klokt i Blekinge: "Verkligen stolta"

Snart kan de som är intresserade av lägenheterna lämna in sin turordingsanmälan.

delningar

Nu på måndag den 8 april startar försäljningen av de BoKlok-lägenheterna på Blå Port i Karlskrona. De som är intresserade kan lämna in sin turordningsanmälan på First Hotel Statt i Karlskrona. Senare samma dag dras en turordningslista som avgör vilka som får välja lägenhet först.

På Blå Port ska BoKlok bygga ytterligare 40 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvadratmeter. Alla lägenheterna byggs som bostadsrätter.

– Vi har ju byggt lägenheter här på Blå Port tidigare och de sålde slut nästan med en gång. Därför är vi väldigt glada att komma tillbaka med fler kloka bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. I denna etapp kan vi också erbjuda ett ännu mer hållbart boende, då lägenhetshusen kommer att ha solceller på taket. Det är något vi verkligen är stolta över, säger Simon Wedeborg, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Foto: Boklok.

Genom att tillämpa den här typen av offentlig turordningsdragning ges alla samma chans och budgivning utesluts.

– Våra kunder har ofta olika önskemål om sitt boende; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra på markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Att utesluta budgivning i processen gör också att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Simon Wedeborg.

BoKlok Staben, som det nya kvarteret kommer att heta, består av två fyravåningshus med hiss där flertalet lägenheter har havsutsikt. Byggstart är planerad till våren 2019, med beräknad inflyttning våren 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar