Efter sexbilden: M-ordföranden om situationen: ”Vet inte vad de tänkte på"

Foto: Skärmdump/Facebook.

Beskriver det som två intensiva dagar – tror inte sexbilden kommer påverka samstyret.

delningar

Det var under natten mot söndag som Emelie Pilthammar (M), vice kommunstyrelseordförande i Sölvesborg, lade ut en bild på Facebook. På bilden syntes hon tillsammans med partikollegan Niklas Joelsson, ordförande i Sölvesborgs barn- och utbildningsnämnd, och Peter Thyrén (SD), ordförande i Sölvesborgs kultur- och fritidsnämnd.

Under gårdagen stod det klart att alla tre som medverkade på bilden avsade sig sina uppdrag. Paul Andersson (M) är kretsordförande för Moderaterna i Sölvesborg och han beskriver det som två intensiva dagar som precis har utspelat sig.

– Om vi tar det från början med fotot och allt så vet jag inte vad de tänkte på. Jag kan bara beklaga och säga att moderaterna som parti inte alls står bakom fotot eller de signalerna som det sände ut, säger han.

Enligt honom har han förståelse för varför de som medverkade på bilden valt att avsäga sig sina uppdrag.

– Jag tycker att de gjort ett bra jobb. Men efter helgens händelser har det blivit en ohållbar situation och jag har full respekt för deras beslut och jag vill tacka dem för den tid som varit, säger Paul Andersson.

Hur går arbetet vidare?

– Först måste vi smälta allt för att sedan sätta oss ned och prata. Vi måste koppla in valberedning och tillsätta de platser som blivit tomma. Sedan måste vi bygga nytt. Det är samma folk till stora delar, men det blir ändå en ny grupp, säger Paul Andersson.

Han tror inte att sexbildsskandalen kommer att påverka samstyret i kommunen.

– Såhär långt tycker jag att det har fungerat bra och jag ser ingen anledning till att det inte ska göra det i framtiden. Det här var betydelsefulla individer, men det var ändå individer. Samarbetet är mellan partierna, säger Paul Andersson.

På måndag kommer ett kretsstyrelse- och gruppmöte att hållas och då drar arbetet med att få till en ny grupp igång.

– Tidsplanen där utöver är första kommunfullmäktige som är senare i juli, hinner vi inte tills dess får det bli mötet efter det. Det är det vi har att förhålla oss till.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar