Efter samstyret i Sölvesborg - toppmoderat lämnar i protest

"Känner inte igen mig i partiet".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under hösten presenterade Moderaterna, Kristdemokraterna, SD och SoL-partiet i Sölvesborg att de enats om ett samarbete och att sverigedemokraten Louise Erixon tar över makten som ny kommunstyrelseordförande.

– Vi är väldigt eniga om väldigt mycket politiskt. Vi lägger en gemensam budget. Exempel på saker som vi i stora drag är överens om är barnomsorg, näringsliv, trygghet och välfärden generellt, sade Louise Erixon (SD) i samband med den mycket uppmärksammade pressträffen den 24 oktober i år.

Även på andra håll i landet har samarbeten mellan framförallt moderater och sverigedemokrater aviserats och inletts.

Som exempel kan nämnas Staffanstorp och Hörby i Skåne.

Moderata samlingspartiets närmande till SD har nu fått Edith Escobar, vice ordförande i Moderaternas HBT-förbund Öppna moderater, att reagera:

– Jag känner inte igen mig i partiet. Jag har en känsla av att man vill styra till vilket pris som helst, säger hon till Sydsvenskan.

Nu meddelar Escobar att hon lämnar alla sina politiska uppdrag i protest.

– Gränserna har flyttats. Tidigare var det ”absolut inte”. Sedan började man prata om att de kan rösta på oss. Vad är nästa steg? Man kan ha något alls tillsammans med ett parti som går emot vår ideologi. Jag har funderat på ett annat parti, men jag tycker att det bästa nu är att lämna allt och sedan fundera på hur jag ska göra. Men aktiv inom Moderaterna kommer jag inte att vara, säger hon till tidningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar