Laddar

Efter mordbrandsförsöket – psykotisk man kan få hårdare straff

En man som fick fängelse för försök till grov mordbrand har överklagat domen. Nu har kammaråklagaren svarat och vill se att straffet skärps.

delningar

Blekinge tingsrätt dömde i juli en man i 50-årsåldern till fängelse i ett år och sex månader sedan han funnits skyldig till grov misshandel, olaga hot och försök till grov mordbrand.

Bakgrunden var att han under en psykos gått till attack med en skruvmejsel mot en kvinna på en buss i Kallinge och hotade henne. Dagarna efteråt blev han arg på en vårdcentral där han hintade till en anställd om att bränna ner stället och återkom senare med två bensinfyllda burkar.

Förra veckan överklagade mannen domen till Hovrätten över Skåne och Blekinge där han yrkar på att domarna mot honom ska ogillas. Nu har kammaråklagare John Dagnevik kommit med ett svar där han bestrider mannen ändringsyrkanden i sin helhet.

Han yrkar på att hovrätten dömer mannen för förberedelse till grov mordbrand och höjer fängelsestraffets längd. I svaret står det att om hovrätten inte bedömer gärningen som grov bör fängelsestraffet ändå skärpas.

Relaterade artiklar