Laddar

Efter förlusterna – nu ställs KHK mot guldkandidaten

Genrep för Karlskrona innan SHL-premiären.

delningar

Seriepremiären närmar sig för Karlskrona som på tisdag nästa vecka möter Skellefteå på hemmaplan. Under torsdagskvällen spelar laget sin sista träningsmatch när Växjö Lakers kommer till NKT Arena.

I mötena mot SHL-lagen under försäsongen har Karlskrona besegrat Linköping med uddamålet, åkt på en storförlust mot Malmö samt vunnit mot Rögle med två mål.

– Vi fick se ett annat lag mot Rögle och ett annat KHK som ställde upp då. Vi var där för att fajtas och vinna hockeymatcher, vilket kommer att vara nyckeln även nu. Vi som lag och vi som ledare vill se att detaljer och linjer sitter i spelet, säger KHK-tränaren Ove Molin.

Växjö vann grundserien under förra säsongen och vann tre av fyra matcher mot Karlskrona, alla med minst tre mål. Till denna säsong anses Växjö vara en av de hetare kandidaterna till SM-guldet.

– Det är jättebra att det kommer ett förväntat topplag hit. De har varit väldigt bra de senaste åren så det är bra för vårt lag att ta sig an dem det sista vi gör. Vi vill spela vårt spel, sätta press när vi kan och behärska den ishockeyn som vi vill spela. Vi vill naturligtvis försvara vårt eget mål. Det låter enkelt, men så är det, säger Molin.

Hur skiljde sig matcherna mot Rögle och mot Malmö?

– Jag skulle säga 100 procent inställning till matcher. Det var en jättestor skillnad på hur vi agerade med pucken och när vi blev av med den. Vi mötte ett Malmö som var otroligt på och det var inte vi. Mot Rögle spelade vi stundtals jättebra.

När det gäller laget kommer Karlskrona att ställa upp på samma sätt som mot Rögle. Kristoffer Söder, Filip Cruseman och Bobbo Petersson är alla borta samtidigt som 17-årige Linus Karlsson får vara extraforward igen.

– Vi får se hur mycket speltid det blir på honom. Han fick ett byte sist och det var tänkt att han skulle göra flera men vi strulade till det i sista perioden. Då ville jag inte ta in honom i det stressade läget, säger Molin.

Karlskronas lag mot Rögle

Forwards Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson Ludwig Blomstrand – Morten Madsen – Joachim Rohdin Emil Lundberg – Emil Larsson – Konstantin Komarek Carl Persson – Joseph Jonsson – Henrik Törnqvist Linus Karlsson

Backar Mattias Karlsson, Cory Murphy, Alexander Deilert, David Printz, Henrik Nilsson, Victor Aronsson, Daniel Gunnarsson.

Målvakt Johannes Jönsson (Henrik Lundberg).

Saknas: Kristoffer Söder (sjuk), Filip Cruseman (skadad), Bobbo Petersson (sjuk).

****************

Karlskronas försäsongsmatcher 17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd) 24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge) 29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro) 7/9: Karlskrona–Malmö 1–7 (NKT Arena, Karlskrona) 12/9: Karlskrona–Rögle 5–3 (Jössarinken, Mörrum) 14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Relaterade artiklar