Laddar

Efter den svåra tiden – blir bjudna på lyxhelg

Maria Alexandersson och dottern Ida har haft en jobbigt tid bakom sig. Nu har de blivit bjudna på en väldigt speciell resa till Karlshamn. "Det känns overkligt och helt fantastiskt", säger Maria Alexandersson.

delningar

Bollnäsborna Maria och Ida Alexandersson är definitivt några av Timoteijs största fans. De senaste sju åren har de sett sina favoriter hela 40 gånger.

Första gången de såg gruppen var när de uppträdde i Melodifestivalen 2010. Familjen var inne i en tuff period. Mormor hade dött och en familjemedlem hade försökt ta sitt liv. Både mamma Maria och dottern Ida mådde väldigt dåligt. Ida hade inte ätit ordentligt på flera veckor och inte haft en natt utan mardrömmar på lika lång tid.

– Sen såg vi de här tjejerna uppträda. Deras värme och glädje letade sig ut genom tv-rutan och träffade oss rakt i hjärtat. Ida och jag kollade på varandra och båda var i ett glädjerus, säger Maria Alexandersson.

När de kollat klart berättade Ida att hon var hungrig, för första gången på veckor, och den natten slapp hon de hemska mardrömmarna.

– Det är svårt att förklara, men det var någonting alldeles särskilt.

Sen dess har mor och dotter åkt land och rike runt för att följa sina favoriter. De har pratat med gruppen flera gånger och Maria berättar att de alltid varit väldigt stöttande och omtänksamma.

– Varje gång vi träffat dem så har vi mötts av en sån värme och omtanke. De har varit en välsignelse för oss från början och jag vet inte om de förstår hur mycket de betytt för oss.

Senast de träffade bandet var i samband med en spelning i somras. Då berättade tjejerna att de inte planerat in så många spelningar framöver, men att de skulle uppträda på ett julbord i Karlshamn och ville att Maria och Ida skulle komma dit.

Familjen var än en gång inne i en tung period. Morfar och farfar hade gått bort med två dagars mellanrum och ett par månader innan hade farmor också gått bort.

Det är nästan 80 mil resväg från Bollnäs till Karlshamn och Maria var inte säker på att de skulle orka med den långa tågresan.

– Jag har mått väldigt dåligt den senaste tiden och en så lång resa kan slita på en även när man mår bra, men jag kontaktade i alla fall hotellet de skulle spela på, säger Maria Alexandersson.

Hon tog kontakt med Johan Holgersson på Best Western hotell i Karlshamn och började räkna på hur mycket resa och allt skulle kosta.

– Kostnaderna skenade iväg och vi bestämde oss till slut för att inte åka. Det kändes så klart jättetråkigt, särskilt då det handlade om en julshow vilket jag tycker är så härligt, men samtidigt kan man ju inte få allt här i livet.

I och med att hon pratat med Johan Holgersson tidigare så kände hon att hon var skyldig honom en förklaring. Hon skickade ett mejl och la sedan Karlshamnsäventyret åt sidan.

Tre veckor senare så ringer Johan upp Maria och berättar att han blivit berörd av hennes mejl.

– Jag kommer inte ens ihåg vad jag skrivit, men han berättade att allt var löst och att flera hade gått ihop för att sponsra hela vår resa. Det känns overkligt och helt fantastiskt. Vi har skrattat och gråtit och försökt förstå vad det här är för äventyr egentligen.

Förutom hotellet så har även karlshamnsföretagen Carltne Bil, Allaround tours, Klippkompaniet och Carlshamns resebyrå gått ihop för att ge Maria och Ida en helg de sent kommer glömma.

– Det känns kul att så många slutit upp och vill hjälpa till. Det är en så stark historia och vi ska se till att det här blir något extra för dem, säger Johan Holgersson, hotellchef på Best Western.

Det här blir den längsta resan Maria och Ida gjort tillsammans och de blir bjudna på allt, resa, boende, julbord och det väntar även flera överraskningar på dem i Karlshamn.

– Det ska bli jättespännande att se vad det blir för överraskningar. Vi är så glada och tacksamma. Det är svårt att sätta ord på känslorna, det är så stort, man tänker att något sånt här inte händer, säger Maria Alexandersson.