Efter Biggest Loser-finalen: Blekingebon startar unikt koncept

För 24Blekinge berättar Johan "Sune" Sundahl om känslorna efter Biggest-finalen.

delningar

28-årige Johan "Sune" Sundahl från Karlskrona lyckades inte nå hela vägen i finalen av Biggest Loser 2019 som sändes på sjuan under tisdagskvällen. I stället var det Malin Åström från Mölndal som tog hem segern och kunde gå hem med en check på 250 000 kronor. Johan Sundahl hamnade på en delad andra plats tillsammans med Markus Edlund, 43, där båda redovisade en viktminskning på 36 procent.

Men Johan misströstar inte över att han inte hamnade överst på pallen.

– Genom hela säsongen har det varit jämnt vid många invigningar och det kändes typiskt att jag och Markus skulle hamna på samma procent, men samtidigt var det kul att dela andra platsen med honom och att inte behöva bli trea. Både Malin och Markus var värdiga finalister. Malin har gjort ett riktigt bra jobb och jag är både imponerad och stolt över henne säger Johan Sundahl till 24Blekinge och fortsätter:

– Under tiden på slottet var det jag som hela tiden presterade bäst och inte för att underskatta Malin trodde jag att Markus var min största motståndare.

Foto: TV4.

Johan menar att Markus, som vägde drygt 170 kilo när han kom till slottet, hade väldigt många fler kilo att tappa jämfört med han själv som hade en startvikt på 126,1 kilo.

Det var i början av januari i år som finalen avgjordes och tiden efter inspelningarna har varit en lättnad för Johan Sundahl.

– Innan tävlingen fokuserade jag på att gå ner i vikt men nu kan jag fokusera på att leva hälsosamt. När du väl har gått ner i vikt är det lättare att fortsätta att underhålla det, säger han.

Foto: TV4.

Hur har det gått med träningen under tiden efter tävlingen?

– Jag tränar fortfarande varje dag men inte så pass extremt som jag gjorde på slottet. Dessutom gör jag hälsosamma val varje samtidigt som jag kan unna mig en pizza ibland. Men nu gör jag det på ett måttligt förut var det mer tvång – det är väldigt skönt att ha kommit ur det beroendet.

Deltagandet i Biggest Looser har även fått Johan att förstå att han vill ägna sig åt kost och hälsa och att hjälpa andra människor att gå ner i vikt. Tillsammans med Biggest-deltagaren Mattias Lag har han köpt en herrgård utanför Östersund där de startat upp Jämtlands viktklinik.

– Tanken är att människor som behöver en kickstart skriver in sig och bor på kliniken i tre veckor. På plats kommer de att få göra ungefär samma resa som vi gjort under Biggest Loser. Som jag vet finns det ingen sådan klinik i Sverige i dagsläget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar