Efter 27 år på samma adress – nu flyttar möbeljätten

I väntan på att bygget av den nya butiken skulle starta var medarbetarna så pass ivriga att de själva åkte ut och tog det första spadtaget. Foto: EcoSign Skyltar i Sverige AB samt Carolina Hilltorn Bogren/Pressbild.

På torsdag går flyttlasset för butiken i Karlshamn.

delningar

Efter att under 27 år ha huserat på Erik Dahlbergsvägen i Karlshamn flyttar Jysk till ett nytt läge i Korpadalen. Flyttlasset går nu på torsdag.

– Sedan det stod i tidningen att vi ska flytta har kunderna frågat varje dag om det är dags snart och nu kan vi äntligen visa upp vår nya fina butik. Detta blir en helt ny Jysk-upplevelse för både oss och kunderna, säger Madeleine Olofsson butikschef i Karlshamn sedan fem år, i ett pressmeddelande.

Den nya butiken i Korpadalen får Ica Maxi och Rusta som närmsta grannar. Här blir det en butiksyta på 1 200 kvadratmeter samt en utegård för utställning av trädgårdsmöbler.

– Det blir ett rejält lyft från butiken vi lämnar och som inte var anpassad för dagens behov. Arbetsmiljön blir bättre och kunderna kommer också att få det enklare när de till exempel ska hämta ut sina varor, säger Madeleine Olofsson.

I väntan på att bygget av den nya butiken skulle starta för knappt ett år sedan tog butikens medarbetare saken i egna händer och åkte själva ut och tog det första spadtaget.

– När vi fick reda på att butiken verkligen skulle byggas blev jag så glad. Jag tyckte de tog lång tid innan dom började bygga så jag tog helt enkelt spaden i egna händer och började gräva, säger butiksmedarbetaren Carolina Hilltorn Bogren.

I samband med öppningen, den 13 juni, kommer det att arrangeras en stor öppningsfest.

FAKTA

Om JYSK

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar