Laddar

Dubbla finalsegrar – nu har laget guldläge

Stor dramatik i SM-finalen.

delningar

Efter seriesegern och vinsten mot de regerande mästarna Leksand Lumberjacks var Sölvesborg Firehawks vidare till SM-final mot Rättvik Butchers.

Finalen avgörs i bäst av fem matcher och inleddes i Rättvik under helgen med två matcher. Lördagsmatchen inleddes med att Sölvesborg tog ledningen och till slut kunde man vinna med 8–4.

”Efter knackigt spel i SM-semifinalen blev det andra bullar och ett segersäkert Rättvik fick se sig besegrade när Blekingarna var på besök och spelade perfekt baseboll. Alla tre lagdelarna, Slagning, Pitching och defensiv satt perfekt”, skriver klubben på sin Facebooksida.

Den andra matchen blev desto mer jämn resultatmässigt och slutade 3–2 till Sölvesborg. Det stod 3–1 innan Rättvik reducerade.

”Botten av nionde blev nervös. Vid en bränd slår Albin Käck en hit följt av en lyra av Tommy Lindell men sen slår Rättvik ytterligare en hit signerad Christoffer Granström och Rättvik var på gång. Man reducerar i och med Trolle Brandts singel til 2-3 innan Shane Salley plockar ner Mikael Lindqvist lyra på Centerfield och Sölvesborg leder SM-serien med 2-0”, skriver klubben.

På lördag fortsätter finalspelet fast då på Sölvesborgs hemmaplan. Laget har nu tre matchbollar och vid vinst säkrar man ett historiskt SM-guld.

SM-final i baseboll

Final 1: Rättvik–Sölvesborg 4–8

Final 2: Rättvik–Sölvesborg 2–3

Sölvesborg har 2–0 i matcher.