Djur brann inne – lada totalförstörd i brand

Under natten brann flera Kalvar och får inne. - Foto: Bildbyrån

Under natten har räddningstjänsten bekämpat en brand på en ladugård med stor spridningsrisk. På torsdagsmorgonen var branden under kontroll. Men flera djur brann inne.

delningar

Vid 02.30-tiden på natten mot torsdag larmades räddningstjänsten om en brand på en ladugård i Mörrum. På torsdagsmorgonen pågår fortfarande eftersläckningsarbetet.

– Det är i två byggnader som det har brunnit. Den ena är totalförstörd och den andra är till hälften förstörd. I den som är till hälften förstörd fanns det djur kvar, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Västra Blekinge.

Fem till sex kavlar och ett okänt antal får fanns i ladubyggnaden och har omkommit.

Från början fanns en stor spridningsrisk till intilliggande byggnader, skog och mark och personal från fyra stationer bekämpade branden. Men vid 06-tiden på torsdagen har flera styrkor kunnat köra hem igen då spridningsrisken är borta.

– Just nu är där tre styrkor på plats. Nu är det eftersläckning och det kommer att pågå hela förmiddagen, säger Johan Nilsson.

I nuläget är brandorsaken okänd. När räddningstjänstens arbete är avklarat och platsen har svarat kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning för att fastställa brandorsaken.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

Det luktar mycket rök i området kring Hällaryd och Karlshamn efter branden och räddningstjänsten har under morgonen fått in flera larm.

– Det är med största sannolikhet röklukt från branden i natt och vinden ligger mot Karlshamn, säger Johan Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar