Laddar

Djur brann inne – lada totalförstörd i brand

Under natten brann flera Kalvar och får inne. - Foto: Bildbyrån

Under natten har räddningstjänsten bekämpat en brand på en ladugård med stor spridningsrisk. På torsdagsmorgonen var branden under kontroll. Men flera djur brann inne.

delningar

Vid 02.30-tiden på natten mot torsdag larmades räddningstjänsten om en brand på en ladugård i Mörrum. På torsdagsmorgonen pågår fortfarande eftersläckningsarbetet.

– Det är i två byggnader som det har brunnit. Den ena är totalförstörd och den andra är till hälften förstörd. I den som är till hälften förstörd fanns det djur kvar, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Västra Blekinge.

Fem till sex kavlar och ett okänt antal får fanns i ladubyggnaden och har omkommit.

Från början fanns en stor spridningsrisk till intilliggande byggnader, skog och mark och personal från fyra stationer bekämpade branden. Men vid 06-tiden på torsdagen har flera styrkor kunnat köra hem igen då spridningsrisken är borta.

– Just nu är där tre styrkor på plats. Nu är det eftersläckning och det kommer att pågå hela förmiddagen, säger Johan Nilsson.

I nuläget är brandorsaken okänd. När räddningstjänstens arbete är avklarat och platsen har svarat kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning för att fastställa brandorsaken.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

Det luktar mycket rök i området kring Hällaryd och Karlshamn efter branden och räddningstjänsten har under morgonen fått in flera larm.

– Det är med största sannolikhet röklukt från branden i natt och vinden ligger mot Karlshamn, säger Johan Nilsson.

Relaterade artiklar