Laddar

De tar över kända restaurangen

"Maten ska vara så lokal som möjligt".

delningar

Göteborgskocken Antony Rookes familj har haft koppling till Sölvesborg sedan 1956 och själv har han spenderat alla sina somrar i Blekinge.

– Vi har hållit ihop i arton år och så länge har jag också varit med och vi älskar Sölvesborg, säger Ulrika Törnqvist. 

Nu står det också klart att krogprofilerna lämnar västkusten för Blekinge.

Den tredje april, efter påskhelgen, tar man över Restaurang Blåregn som varit ute till försäljning, något 24Blekinge.se tidigare har berättat.

– Vi ska inte göra någon förändring av lokalen, den är så fin som den är. Och vi tänker köra vidare med luncher men också lite kvällsverksamhet och catering, berättar Ulrika.

Maten som man tänkt sig servera är svensk med olika influenser utifrån.

– Tanken kring råvaror och annat är det ska vara så lokalt som möjligt.

Relaterade artiklar