Laddar

De kan vinna stadsbyggnadspriset

Finalisterna till Stadsbyggnadspriset är nu klara.

delningar

Nu står det klart att det blir Nyköping 18 – radhus på tak samt Östralycke särskilt boende, som tävlar om att få Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris 2017. De var juryns favoriter bland de sju nominerade.

– Med ett tomt tak, en underbar utsikt och en vision skapade vi åtta bostadsrätter med boendemiljö som har allt. Nära till centrum och hav med solid radhuskänsla i den täta staden som möter dagens krav på funktionellt boende, livsmiljö och tillgänglighet. Att bli nominerad är en fantastisk bekräftelse på att våra idéer och satsningar var rätt, säger Cecilia Fredriksson från Hermanssonbolagen som är byggherre för Nyköping 18 – radhus på tak i ett pressmeddelande.

– Det är jättekul att vi får uppmärksamhet! Vi har jobbat på ett strategiskt sätt och verksamheten har fått vara med från dag ett. Vi har velat skapa ändamålsenliga lokaler och fokus har varit att få en anläggning som är bra för både personal och boende. Vi har satt både arbetsmiljön och vårdmiljön i första rummet, säger Joakim Svanhall, projektledare på Karlshamnsbostäder som är byggherre för Östralycke i Asarum.

Vinnaren koras under kommunens näringslivsgala KAN den 26 januari 2018.