Laddar

De jagar ny klubbchef

Klubben annonserar på sin hemsida.

delningar

Under onsdagskvällen gick handbollsklubben HIF Karlskrona ut med att man söker en klubbchef för att driva verksamheten framåt. Rekryteringen sköts av ett rekryteringsbolag och klubben skriver följande:

”HIF Karlskrona söker en klubbchef som är driven, uppnår resultat, gillar utmaningar och har ett gott inflytande på andra människor. Självklart skall du ha ett passionerat intresse för handboll. Du bör ha erfarenhet från ledning av verksamheten i en idrottsklubb eller försäljningsorganisation.”

– Vi har försökt beskriva uppdraget rätt så utförligt ihop med HR-bolaget. För oss är det dags att ta nästa steg. När nya hallen är klar kommer vi att ansvara för drift där och det innebär att vi måste stärka upp. Det kommer att bli en kombination av en klubbchefsroll och arenaansvarig, säger klubbens ordförande Örjan Nilsson.

Klubbchefen ska ha totalansvar för klubbens verksamhet inom ramen för av styrelsen beslutad verksamhetsplan, budget, delegering och denna befattningsbeskrivning. En huvuduppgift är för den klubbchefen blir att genomföra styrelsens beslut och en annan är att sälja in klubbens sponsorpaket till regionens företag.

– Hallen är ju färdig i årsskiftet 2018/19. Hur mycket pengar har vi inte satt ram till utan vi försöker hitta en bra profil och hoppas vara klara vid årsskiftet. En sportchef har vi och detta blir mer överordnat med totalansvar för de beslut som styrelsen fattar. Nu tar jag ett stort ansvar som ordförande och jobbar ideellt med mycket av det vi behöver avlastning. Vi har delat upp det på ett antal gubbar som sköter det, säger Örjan Nilsson.

I Handbollsligan ligger Karlskrona näst sist med noll poäng efter tre spelade matcher. Under fredagskvällen spelar laget säsongens första hemmamatch när de möter serietian Aranäs.

Relaterade artiklar