De arrangerar välgörenhetsdag i Blekinge: "Det kommer finnas något för alla"

Annie Andersson och Emma Svensson (på bilden) arrangerar välgörenhetsdagen tillsammans med Mimmie Svensson och Elin Nilsson. Foto: Annie Andersson / Google Street View.

Till våren ska området vid brandstationen i Karlshamn förvandlas till en plats för lek och fest. "Oavsett bakgrund och kultur ska alla få vara delaktiga," säger Annie Andersson, en av fyra arrangörer.

delningar

Den 19 maj blir en dag fylld med lek och skoj i Karlshamn. Då är det nämligen dags för den första välgörenhetsdagen, som äger rum utanför brandstationen. På plats kommer det finnas en hoppborg, prishjul, popcornmaskin och en rad andra aktiviteter.

Bakom evenemanget står Annie Andersson, Emma Svensson, Mimmie Svensson och Elin Nilsson, som allihopa på ett eller annat sätt arbetar med barn och vuxna.

– Vi satt för ett tag sedan och pratade om att det inte fanns så mycket för barn när vi var små. Då började vi fundera på hur det är nu, och upptäckte att det inte finns så mycket mer i dag, säger Annie Andersson, som själv utbildar sig till förskolelärare och jobbar med barn.

– Då tänkte vi att vi ville göra något för barnen i Karlshamn. Så vi tog kontakt med Rädda barnen och vi har även varit i kontakt med olika företag och har fått allting sponsrat.

Annie Anderssons hoppas att åtminstone hundra personer ska ta sig till brandstationen när festligheterna väl drar igång. Ett Facebook-evenemang skapades för några dagar sedan, och det fick ganska snabbt spridning.

– Där har vi 200 intresserade redan och 40 stycken som har klickat i att de ska komma, så det sprider sig väldigt fort. Men vi kommer även vara ute på stan med flyers, säger Annie Andersson.

Det allra mesta kommer vara kostnadsfritt under välgörenhetsdagen och målsättningen är att festligheterna ska erbjuda något för alla, oavsett ålder. De pengar som samlas in kommer oavkortat gå till Rädda barnen i Karlshamn.

– Det som kommer kosta en liten slant är prishjulet och maten, korv med bröd och dryck. Men det är bara för att vi ska få in lite pengar till Rädda barnen, säger Annie Andersson.

Hur mycket pengar hoppas ni samla in?

– Det har vi inte tänkt på. Vi vet ju inte om detta kommer gå hem, så vi blir bara glada om det kommer folk och det faktiskt händer lite.

Målsättningen är att årets välgörenhetsdag är den första av många och starten på en ny tradition i Blekinge. Annie Andersson hoppas även att festligheterna ska locka människor från hela länet, och inte bara från Karlshamn.

– Det hade varit otroligt roligt om alla kan mötas och leka med varandra. Oavsett bakgrund och kultur ska alla få vara delaktiga, säger Annie Andersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar