David från Blekinge är finalist i Årets fan

David Berggren står vid trumman.

Mjällbysupportern kan vinna fint pris.

delningar

En av finalisterna i kategorin Årets fan är David Berggren från Karlshamn.

Det är spelbolaget Unibet som initierat tävlingen och som delar ut priset.

Vinnarna utses i slutet av december och väljs av en jury ledd av Glenn Hysén och Robin Söderling.

Syftet med initiativet Årets fan är att lyfta fram och hylla alla hjältar som bidrar till och arbetar för ett schyst supporterskap.

David är en hängiven supporter till Mjällby AIF och beskrev sin kärlek till klubben så här i en intervju med 24Blekinge.se tidigare i år:

– Det var en kompis som tog med mig på den första matchen någon gång under säsongen 2008 i Superettan. Åren som sedan följde var de verkligen på topp och slutade sexa i Allsvenskan 2010. Starkaste minnet är nog när vi slog Prespa Birlik 2016 och klarade oss kvar i division 1.

David Berggrens nominering lyder:

David Berggren och Mjällby AIF är nästan synonymt med varandra. Sedan barnsben har David varit en gedigen supporter för klubben. Efter att ha följt med några vänner på en match i tioårsåldern så blev han frälst av att stå bland alla vuxna supportrar och heja på laget. Nu, efter över 10 års supporterskap är han fortfarande på nästan varje match och taggar igång både publik och spelare.

– David är en supporter som alla klubbar vill ha. Han har varit lojal sen han var en grabb och sen dess bara växt i rollen som supporter. Det finns inget som är goare än en supporter som är så hängiven och på samma gång sprider sådan bra energi bland de andra fansen, säger juryns ordförande Glenn Hysén i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar