I samarbete med annonsör

Dags att byta däck – detta ska du tänka på

Hos Ahlberg Bil jobbar man ständigt i nära relation till kunden och ser till att han eller hon får en personlig upplevelse.

delningar

Hos Ahlberg Bil i Blekinge och Ljungby har man en lång historia av att ha varit auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia. Traditionen sträcker sig hela vägen tillbaka till 1950-talet och idag har företaget växt till att ha ca 140 anställda och en omsättning på 820 miljoner kronor.

Vad man också har erfarenhet av är kundservice och att sätta den personliga upplevelsen i fokus. 

– På våra verkstäder kan du välja en personlig servicetekniker. Det innebär att du har samma kontaktperson från bokning till reparation och betalning. Du lämnar din bil direkt till din personliga servicetekniker i verkstaden. Hittar teknikern något som behöver åtgärdas, ringer hen till dig och stämmer av. Det är teknikern som lämnar ut bilen, går igenom fakturan med dig och tar betalt. Du betalar enkelt med Volvokortet både på verkstaden och i butiken. Alla betalningar med Volvokortet genererar en bonus som man kan omvandla till en drivmedelsrabatt, säger Eva-Britt Gunnarsson, marknadsansvarig på Ahlberg Bil. 

När det nu till våren blir dags att byta bort vinterdäcken erbjuder Ahlberg Bil assistans från sina servicetekniker som besitter stor kunskap om däck. 

– Våra personliga servicetekniker har stor kunskap om däck. Det innebär att vi vet vilka däck som lämpar sig bäst för just kundens bil. Hos oss kan man boka sitt hjulskifte via vår hemsida, vilket kan underlätta eftersom det brukar vara många som vill skifta sina hjul samtidigt och det kan bli lite svårt att komma fram på telefon, säger Eva-Britt.

Istället för att släpa hem däcken till vinden eller förrådet över sommaren erbjuder Ahlberg Bil moderna faciliteter i form av däckhotell där man kan checka in sina däck och veta att de håller ett bra skick till nästa säsong.

- Vi har däckhotell på alla våra anläggningar där vi förvarar däcken på bästa sätt och ser över dem när det börjar bli dags att lägga på dem. Är det för dåligt mönsterdjup eller annat fel på dem, kontaktar vi kunden och erbjuder ett bra pris på nya däck.

När man lämnar in sina däck hos Ahlberg Bil ingår förvaring, hjulskifte och rengöring av hjulen.

Vad är viktigt att tänka på inför däckbytet?

– Att boka sitt hjulskifte i god tid. Då är det lättare att få den tiden som passar bäst. Det kan också vara bra att boka en hjulinställning i samband med skiftet, för att undvika onödigt slitage av däcken. Att man har hylsan till sina låsbara hjulmuttrar med sig och att man inte glömmer sitt Volvokort hemma. 

För mer info och tidsbokning – surfa in på Ahlbergs bils hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.