Då kommer cirkusen till Blekinge

Foto: Cirkus Brazil Jack

Cirkus Brazil Jack firar 120 år och ger sig ut på fullspäckad turné som bland annat stannar i Karlshamn.

delningar

Cirkus Brazil Jack firar 120 år under 2019 och det firas med en fullspäckad turnéplan. Från april till september åker cirkusen runt i Sverige. Den 4 augusti sätter man upp tältet i Karlshamn.

Sedan 2018 är cirkusen helt djurfri. Showen innehåller artister från fyra olika kontinenter och det bjuds bland annat på gravitationstrotsande luftakrobatik, klassisk fransk lindans, clowner och orkester.

Cirkus Brazil Jack grundades 1899 av Carl Rhodin, då känd som den legendariske Brazil Jack. Idag är det hans barnbarnsbarn, Trolle Rhodin, som välkomnar publiken i egenskap av cirkusdirektör.

– I själva begreppet "cirkus" finns en inneboende avsaknad av begränsningar på alla plan. Det är dags att överföra dess magi och gränslöshet till andra uttrycksformer som teater, konst, konserter och events. Jag har tagit över ledningen för världens äldsta cirkusföretag, men för mig har dess resa bara börjat. 2018 var vårt mest framgångsrika år hittills, nu väntar minst 120 år till av framgångssagan Brazil Jack, säger Trolle Rhodin, cirkusdirektör för Brazil Jack.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar