Laddar

Då kan du åka buss gratis

Ny busstrafik i kommunen firas med fest.

delningar

På måndag bjuder Blekingetrafiken in Sölvesborgsborna till fest för att fira premiären av den nya busstrafiken. Alla bussresor inom kommunen kommer vara gratis, Tommy Nilsson uppträder och det bjuds på flera aktiviteter för både barn och vuxna.

Satsningen på busstrafiken leder till att det blir dubbelt så många avgångar till Mjällby samt kortare restider på Listerlandet.

– Vi vill att Sölvesborgsborna får upp ögonen för kollektivtrafiken. Vi har studerat  hur resandet har sett ut och lagt mer resurser på att förkorta restiderna mellan centrum och Listerlandet. Vi vet också att det är ett framgångsrikt koncept att ha många avgångar att välja mellan så vi hoppas att detta tas emot väl och att många kommer och firar med oss den 14 augusti, säger Pär Welander, trafikplaneringschef på Blekingetrafiken i ett pressmeddelande. 

Med nya linje 2, som tidigare hette 432, kommer du kunna åka halvtimme mellan Mjällby och Sölvesborg. Restiden blir nu tolv minuter mellan resecentrum och Mjällby.

Linje 413 blir linje 1. Den är nu anpassad så att du lättare ska kunna åka vidare med Öresundståg till Karlskrona eller Malmö på förmiddagen. På eftermiddagen kommer du kunna byta från Öresundståg till linje 1 mot Falkvik.

Nya linjekartan: