Då blir det yogadag med historiska inslag: "Fin kombo"

Linda Klang (bilden) och arkeologen Marit Anglert har tidigare anordnat liknande dagar på Utlängan och Ungskär. Foton: Privata

Deltagarna kommer att få uppleva en dag fylld med yoga och medeltida berättelser.

delningar

På lördag kommer Linda Klang, som driver Blekinge Yogastudio, och arkeologen Marit Anglert anordna en yogadag med inslag av medeltida historia i Brunnsparken i Ronneby.

– Vi har tidigare haft två liknande dagar ute i skärgården och nu ville vi titta lite närmare på Ronneby, säger Linda Klang.

För deltagarna kommer det bli en dag där yoga varvas med berättelser om medeltida Ronneby.

– Marit har stor kunskap kring kyrkor och äldre byggnader så hon utgår från kyrkan när hon beskriver Ronneby från den tiden. Sedan driver jag en yogastudio. Det har varit en fin kombo att väva ihop historia med yogapass.

De tidigare gångerna har dagen arrangerats på Utlängan och Stenshamn samt Ungskär i Karlskrona kommun. Enligt Linda Klang är syftet med dagen att visa upp Blekinges vackra omgivningar och ge människor en möjlighet att få en paus i vardagen.

– Det är så vackert i Blekinge och det finns så mycket att visa upp. Det var nog just där idén kom från – att det finns så himla mycket att se här hemmavid, säger Linda Klang.

Yogapassen är anpassade för alla och det behövs ingen förkunskap.

– Genom yogan kan man verkligen få kontakt med sig själv och känna hur det känns i kroppen och hitta den inre balansen, samtidigt som man får energi. Det här är en dag att stanna upp. Dels genom att man får höra berättelser och dels genom att man får unna sig själv en paus.

För den som missar helgens yoga- och medeltidsdag kommer det finnas en chans att delta till hösten då duon kommer att göra ytterligare ett skärgårdsbesök.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar