Christopher från Blekinge vidare i Årets Kock: "Känns fantastiskt"

Christopher Lai. Foto: Privat/Mostphotos.

Christopher Lai på resturang &Vin i Karlshamn laddar upp med hårdträning på sin rätt.

delningar

24 kockar har gått vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019. En av dessa är Christopher Lai som till vardags arbetar som kökschef på &Vin i Karlshamn. De inskickade tävlingsbidragen har bedömts helt anonymt av en jury.

Kvalet går av stapeln den 12-13 juni i Stockholm och Christopher har höga förväntningar på sig själv.

– Jag vill ta hem det och tror att chanserna är goda att jag kan göra det. I år är det en bra startlinje som bland annat innehåller tv-kockar och kockar som tidigare deltagit i tävlingen.

Hur laddar du upp inför kvaltävlingen?

– Det blir att träna på min rätt och mycket matlagning. Men vilken rätt jag tävlar med kan jag tyvärr inte avslöja, säger Christopher Lai.

Vilka är dina styrkor respektive svagheter som kock?

– Styrkor är kreativiteten och nytänkandet samt att tillaga klassiska hantverk. Mina svagheter är nog mitt temperament och mitt korta tålamod.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar