Laddar

Carltne bil – mer framgångsrika nu än någonsin

Starkare än någonsin skriver Carltne bil historia genom att bli en Fordstore. Samtidigt står man inför en enorm satsning på nya lokaler vid Tubba Torg. Jesper Carlsson och hans kollega Thomas Holtne har en tydlig vision om framtiden.

delningar

För tre år sedan övertog Jesper Carlsson och hans kollega Thomas Holtne dåvarande Hermibil och fram växte Carltne bil i Karlshamn. Samtidigt tog man över verkstadsdriften från Leffes bil. I och med detta blev man västra Blekinges nya fordhandlare.

Tidigt beslutade sig duon för att snabbt engagera och marknadsföra sig genom olika evenemang. Med en tydlig målsättning – att lyfta dåvarande 38 miljoner kronor i omsättning till 100 miljoner. Och man närmar sig med stormsteg. I år ser man nämligen ut att landa på en omsättning på cirka 80 miljoner kronor.

– För oss är det viktigt att vara med och stötta i samhället. Det har varit självklart från första dagen att vi ska engagera oss i olika evenemang. Det handlar om att ge tillbaka till kunderna. Sedan är det också viktigt att vi syns och därmed bygger upp vårt eget underlag, säger Jesper Carlsson, vd på Carltne bil.

– Idag säljer vi omkring 500 bilar om året och den siffran har vi som mål att öka med ytterligare 200.

Carltne bils framfart i västra Blekinge har gett eko också inom Ford. Nyligen gick man nämligen från att vara en en premium store till att bli en Fordstore och med detta bytte man också namn – till just Fordstore Carltne.

– Detta innebär givetvis att vi blir exklusivare. Exempelvis kommer vi att börja sälja Mustang vilket vi är ensamma om i Blekinge. Vi är jätteglada över detta.

Men satsningar och framgångarna slutar inte där. Efter att ha varit beredda att genomföra en rejäl renovering och bygga ihop sin verksamhet med Sörmlindshuset kom beskedet att bilfirman Offensiv gått i konkurs.

Då agerade man kraftfullt.

– Vi var snabba med att höra oss för. Medvetna om att en flytt till offensivs lokaler skulle bli mer gynnsamma för oss på alla tänkbara sätt. Inte minst ekonomiskt.

Snabbt avhandlades möten med fastighetsägare och i augusti kom beskedet att Carltne bil flyttar från Sölvesborgsvägen till de nya lokalerna vid Tubba Torg. Men innan flytten går av stapeln krävs en omfattande renovering.

– Här kommer vi få utrymme att utveckla verksamheten och göra allt med mer kvalité.

När kände ni att ni vuxit ur kostymen på Sölvesborgsvägen? – Det kände vi nog ganska snabbt att vi gjort. Egentligen redan när vi övertog verksamheten. Det är många bilar som passerar hos oss varje år och vi behövde anpassa oss efter det. Nu får vi något stadigt att bygga på.

När man flyttar in i sina nya – då nyrenoverade och fräscha – lokaler vet man inte ännu. Men någon gång under våren, berättar Jesper.

– Just nu är det en del pappersexercis innan vi kan påbörja renoveringen.

När ni flyttat, kommer ni att få anställa fler eller klarar ni er på nuvarande bemanning? – Idag är vi 14 personer som arbetar här på Carltne bil. När flytten gått kommer vi med all säkerhet bli tvungna att anställa fyra personer ytterligare.

Vad händer med era nuvarande lokaler? – Till dessa söker vi efter hyresgäst. Så är det någon som skulle vara intresserade är de mer än välkomna att höra av sig.