Laddar

Byggde bögklubb på Putins tomt – åtalas

Artisten Frej Larsson har åtalades idag misstänkt för besittningsintrång efter att ha byggt en bögklubb på ryska presidenten Vladimir Putins tomt på Åland. Det rapporterar Nya Ålands tidning.

delningar

Sommaren 2015 så byggde Ronnebybon Frej Larsson tillsammans med kollegan i den svenska hip hopduon Simon Gärdefors en bögklubb på den ryska presidenten Vladimir Putins tomt vid Ålandska Saltvik.

När tidningen Nya Åland var i kontakt med duon då de besökte Åland så sade de att de bara hade ett ärende på den finska ön:

– Vi är här för att bygga en bögklubb på Putins sommarstugetomt, säger Frej Larsson.

– Vi fick höra att Putin hade tomt här på Åland och då är det ju rysk mark. Och då får man inte propagera för homosexualitet. Så vi startade och byggde The Blue Öyster, säger Simon Gärdenfors.

Nu åtalas Frej Larsson tillsammans med kollegan Gärdefors i Ålands tingsrätt för besittningsintrång.

”Åtalet gäller en händelse som inträffat i Saltvik i september 2015 där svarandena enligt åtalet olovligen har låtit uppföra en konstruktion på en fastighet tillhörande ryska staten. Det påyrkade straffet är dagsböter.

Stämningsansökan har tillställts Ålands tingsrätt. Handlingarna i ärendet är sekretessbelagda tills ärendet första gången varit före vid ett domstolssammanträde, om inte domstolen förordnar annat.”, står det i landskapsåklagarämbetets pressmeddelande.